30:e

Jag överlevde middagen. Söndagsfylla och bättre mat, kantat med sång. Jag är precis hemkommen och har klätt mig i tolv kashmirtröjor. Jag vandrar av och an i rummet som en liten gubbe. Det är såhär det måste kännas att äga ett mindre gods, det kan jag tänka mig. Kvällen och natten kommer vara som vanligt, nämligen ingen sömn. Jag sover inte längre. Jag kommer att se The Shining baklänges. Jävlar vad märkligt det kommer att bli.

Jag hade en gång en svart rock från Prada. Jag valde dock att måla iklädd just denna rock. Jag tänkte inte noga, utan hade den som sk. målarrock. Givetvis fick jag målarfärg på den. Vad tänkte geniet i min kropp då? Jo, givetvis kan man ta bort det med klorin! Det gick ju rakt åt helvete kan jag lova.



Jag anar en fälla...

Strax går jag till andra sidan staden och äter middag. Först funderar jag på lite begrepp och stirrar på Rorschachs glada klumpar och skrattar nöjt. Jag stirrar lite till och säger ljudligt saker som "bra där!", "en katt", "en lite liten byxa" och "det känns som Huddinge". Jag tror att jag överlever middagen.


Söndagar

Om mina fredagar ter sig märkliga, då kommer ni sätta vinet i halsen när ni hör om mina söndagar. Oftast vaknar jag upp på högst tveksamma platser, och minns inte riktigt hur jag hamnat där. Ibland är jag hemma, ibland inte. Jag tar mig dock oftast hem i sinom tid. Väl hemma vältrar jag mig i sorgen över att jag aldrig köpte den där bombarjackan Acne hade i sin SS/07 kollektion. När väl sorgen släpper bestämmer jag mig oftast för att se på mitt liv utifrån en annan persons ögon. Jag går runt och kikar. Jag börjar alltid med garderoben där jag ser en äldre man, runt 50, vilken låtit en skräddare hög på LSD designa allt. Tänk The Clash on Broadway möter Vivienne Westwood med en tvist av Berlin. Blixa Bargeld möter Tom Petty. Jag tror ni förstår. 
Vidare trippar jag runt och kikar. In i duschen och badrummet, där jag läser varje etikett och tittar på varje produkt. Han som bor här har nog len hy tänker jag. Jag tittar på alla böcker, läser alla mail och sms. Jag tittar på vilka sidor som besökts på internet. Jag tittar på favoriter som är sparade på youtube. Jag sitter i en stol och dricker kaffe i en medhavd termos. Jag provar alla skor. Jag snokar som fan helt enkelt!
Slutsatsen som slår mig är alltid den samma; "Fan, han som bor här verkar vara en riktigt rolig snubbe". Undra när ni ska förstå det?




Avtryck

Jag ställde mig just framför spegeln iklädd endast en t-shirt med texten "I have fun". Jag ringde upp Ian Brown och talade in ett 17 minuter långt meddelande på hans mobilsvar. Totalt jävla osammanhängande. 

That´s how I roll!

You think you love me... shit you ain´t got a clue

Precis hemkommen från en av de roligaste kvällarna i mitt liv. Vi snackar bra mat, bra sprit, bra folk och kaos. Det blev aldrig som jag trodde, snarare värre. Fan vad bra.  "Din stil går hem. Arrogant, charmig och på gränsen till nihilistisk". 
Bitches and hoes. Ja jävlar.







Nu tar vi rygg på en bit mat. 

Min far...

Min far är en rolig, om än excentrisk man. När han var i min ålder bodde han i Portugal, körde Maserati och dejtade modeller. Han har mustasch och är även bra på att brottas. Bara en sådan sak gör att han rankas in på min tio-i-topp lista över tuffa snubbar. Han tror för övrigt att jag pluggar "väg och vatten" vid Chalmers, och det känns skumt men charmigt på samma gång. 

I dag är det lördag, och jag är bjuden på middag i afton. Det kommer nog gå åt helvete med lite vilja. Landet ligger nämligen så att en mycket god vän har förlovat sig. Jag har för avsikt att dyka upp, gravt berusad och visa min aktning. Jävlar vad det kommer smälla. Jag ser scener i mitt inre. Scener där jag välter bordet. Scener där jag ramlar omkull. Scener där jag sjunger karaoke till "Girls" av Beastie Boys. Scener där jag spyr. Scener där jag hoppar från balkongen. 




Formalia

Jag har lämnat svenska kyrkan samt anorektikernas riksförbund och någon skatt betalar jag inte heller. Således har jag sparat ett gäng sköna tusenlappar. Dessa tusenlappar har jag valt att lägga på sprit, vilket visat sig vara ett klokt beslut. Man kan ju undra om vad det är för vanor jag lagt mig till med? Vad hände egentligen där i rymden? Är detta jag? Det som dock är mycket positivt är att jag fått Göran Greider att betala mina mobilräkningar. 


Kolla in bilden noga. Sådär nöjd kan bara en man vara om man tydligt sagt "I just don´t give a fuck". Jävlar vad söt han är. 





Just det...

Jag har kommit på mig själv med att jag börjat använda mig utav ord som "mysigt", "trevligt", "precis". Fy fan säger jag bara. Vad är det som händer?



Fredag

Mina fredagar är ett kapitel för sig. Oftast jobbar jag med mitt konceptalbum, och således spelar jag in lite sköna slingor med en oboe eller bygger en ljudvägg av valljud. Den skivan kommer bli stor på klubbarna i Berlin! Senare får jag oftast för mig att dricka ett par flaskor vin, eller något ur Grey Goose sortiment. När jag väl samlat mod går jag ut på stan. Jag spatserar oftast runt och pekar med hela handen på olika hus. När jag gör det yttrar jag samtidigt "Här bodde jag som grabb", sedan går jag vidare. Detta är mycket förvirrande för mina vänner, då jag inte alls bodde här som barn.
I afton är det inget undantag, vi gör det igen. Lite som Harry Palmer.



Just det, tänk på att alltid matcha Borrelli med skrumplever!


Har ni ingen korrekturläsare som kollar skiten ni ger ut?!

Sådär. Morgon igen. Fyra timmar av kvalitativ sömn. Men förtrösta ej, jag är pigg som en lärka. Vad har jag då tänkt på under natten? Tevje Mjölkutköraren givetvis! Jag funderar mycket och länge. Länge och mycket. Sedan glömmer jag att jag ens funderat på det. Runt 0500 och 0515 skrev jag en liten dikt; "En flytande by, lite som bly. Pigg som en lärka, mitt hjärta det värka." Jag är dock ingen större beundrare av just den dikten, då jag anser att den mest verkar totalt värdelös. 

Har jag någon gång berätta för er om mina sk. hobbys? Det tror jag närmare bestämt inte. Jag gillar mat, böcker, långa promenader, ett parti boule om hösten samt ett bra vin. Det kanske inte låter mycket för världen men jag anser att det känns bra. Nu var detta förvisso inte mina hobbys, utan mer en kontaktannons. 


Nu går vi till jobbet. Nås på mobilen vid 20.00, inte under dagen. 

Precis

Jag har precis rökt åtta cigg. Det var en höjdare! På vägen ner till grannen begick jag misstaget att kika in i köket. Jag har alltid trott att jag bott bra. Tyvärr så jag verkar bo i ett gruppboende för psykiskt sjuka. Pärlplattor? Seriöst. Jag ställer mig frågan igen. Pärlplattor? Välkommen till Uppsala år 2008.
Jag hör redan viskningar och rop: "Det är konst, ni förstår det bara inte!!!".





ADHD

Idag tog vi lunch


Syrran ringde.
- Älskade bror, du... jag har köpt en present till dig!
- Steroider hoppas jag
- Sluta vara så barnslig! Jag kom hem från Hong Kong och det var så fint. Träffa en amerikan
- Skönt, eller jag skiter i det
- Han frågade vad jag hade för inkomst och vad jag körde för bil
- Ja, sådana är dem.
- De från USA?
- Nej, din blåsa bimbo. Golddiggers! Men nu tycker jag vi avslutar samtalet. Skicka upp presenten. Tack hej!

Jag får i fortsättningen sänka mig fler nivåer än Dante för att ni skall hänga med i svängarna. Nu går jag ner till grannen och tar en cigg. Frågor på det? Nej, tänkte väl det.

Morgon

Ligger kvar i sängen och stirrar i taket, samtidigt som jag mumlar "Shit, I´m still only in Uppsala!!". Sedan gör jag en "Martin Sheen". Vad är det kan man undra. I korthet går det ut på att jag spelar upp scenen ur Apocalypse Now. Ni vet; dricker en flaska whisky, röker ett par cigg, bränner hål i ett fotografi av min ex-fru, kollar att pistolen fortfarande ligger under huvudkudden, kör några sköna karate-moves och slår sönder en spegel. Lite senare brukar två militärpoliser hämta mig. 
Så brukar det oftast gå till. Om jag inte har bråttom till jobbet eller studierna, då duschar jag och sätter på mig en kostym. 


"Med ett galet skönt flow..."

Jag hade en gång ett band. Trots avsaknad av både gehör och taktsinne. Jag minns att vi lirade på fritidsgården en gång. Största spelning vi gjorde var dock hemma hos mig. Tänk 250 gäster och ett sommarbröllop. Tänker ni på det? Tänk också in mig i röda hotpants, peruk och ett försök till att rappa. Om jag säger som så: Sony/BMG har inte hört av sig än. Kanske dags att ringa?







Radiohead?

Jag har alltid ogillat bandet Kent. Kent är Sveriges svar på Radiohead. Bandet för alla amatörer. Jag gick dock förbi en skivbutik för två dagar sedan, och jag kan inte riktigt släppa den syn jag såg. Bandet för alla amatörer firar tydligen en karriär, således har de gett ut en samlingsbox. Omslaget var dock totalt briljant. En Beretta 92F som avlossas. Inget annat omslag signalerar mer "Fan, det är skitsvårt att bo i innerstan, sälja sin själ och tjäna ett par sköna miljoner per år" än just det. Bandet för amatörer gör dålig musik, men att vara bitter när det går bra, det kan dem. Lika bra att dra ett streck över hatet. All heder till det!



I want my money back

Gårdagen kan endast beskrivas som ett inferno av vin och "jag älskar verkligen dig" i form av sms. Vad jag emellertid hade tänkt ägna dagen åt är att köra en Gym and Tonic. Vad är det då? Det handlar om att uppfinna konceptet Gin & Tonic, igen, fast med en känsla av gym. Man dricker således en klassisk, och lyfter skrot. Mycket populärt bland urskogens befolkningar runt år aderton. 

Min nya look är även den mycket populär. Tänk Villiage People möter Beastie Boys (Sabotage givetvis). Vi snackar mustasch, vi snackar Ray Bans (köpta på fyllan, Statoil för 98:- så inga Ray Ban, men ni fattar), vi snackar gym, vi snackar musik, vi snackar svårt, vi snackar Nike "leave nothing" reklamkontrakt. 

"Just do it!"

Nu kör vi!

Eftersom Wijkander tydligt utryckte att "det är så ensamt utan din blogg" kör vi igen.

Rakt ner i isen. Kör. 

 


RSS 2.0